back to » projekti i akcije

Osvajanje slobode! – poziv na radionicu

Sunday, 20 November 2022 21:44
(0 votes)
Written by 

NVO TNT u utorak 22. novembra sa početkom u 18 sati organizuje interaktivnu radionicu „Osvajanje slobode“. Radionica će se održati u Omladinskom centru u Podgorici na Trgu Nikole Kovačevića broj 13.

Pozivamo da nam se pridruže sve učenice i učenici trećih i četvrtih razreda podgoričkih srednjih škola koji su zainteresovani da saznaju nešto više o načinima na koje je popularna kultura (sa posebnim akcentom na popularnu muziku) mijenjala svijet, smanjivala razlike među različitim ljudima i skupinama, uticala na smanjenje govora mržnje u javnom životu i oblikovala svijet kakav danas poznajemo.

Zavirićemo detaljnije u svijet koji nas okružuje. U muziku koja nas prati kroz cijeli život; od one u liftu, prodavnici ili ringtonu naših telefona do one koja nam stiže putem sveprisutnih kanala digitalnog svijeta. Od mode do industrijskog dizajna, od načina ponašanja do formiranja ukusa svakog pojedinca... muzika je promijenila svaki kutak našeg okruženja.

Saznajmo i kako!

Radionicu prati interaktivni nagradni kviz, brojni vizuali, grafički prikazi i audio semplovi te lagani zadaci koji će nas bliže uvesti u svijet najtiše revolucije koja se ikada desila! A možda zajedno osmislimo način kako stvari učiniti još boljima!!!

Ako ste zainteresovani za druženje, evo i prijave koju možete ispuniti.

https://forms.gle/NWmti9yRmhyHGJ4D6

Vidimo se u utorak u 18 časova u Omladinskom centru Podgorica!

Radionica je nastala u okviru projekta "Osvajanje slobode – kulturni korektiv, od individualnog do kolektivnog čina" podržanog kroz program malih grantova. Program predstavlja dio nacionalnog projekta "Dijagnoza i terapija slobode izražavanja, govora mržnje i etničkih tenzija" koji je zajednička inicijativa Instituta za medije Crne Gore, Centra za demokratiju i ljudska prava CEDEM - i Portala Ul-info, usmjerena ka jačanju i zagovaranju slobode izražavanja, suzbijanju govora mržnje i smanjenju etničkih tenzija u Crnoj Gori. Projekat je finansiran od strane Evropske unije kroz Program Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava za Crnu Goru 2020, EIDHR, a kofinansiran je od strane Ministarstva javne uprave Crne Gore.

share this item
facebook googleplus linkedin rss twitter youtube
item hits
Read 309 times
Last modified on
Tuesday, 22 November 2022 08:12