back to » projekti i akcije

Rokumentarni dani

Rokumentarni dani Nikšić Rokumentarni dani Nikšić
Saturday, 16 December 2017 00:00
(0 votes)
Written by 

ROKUMENTARNI DANI je prva filmska revija u Crnoj Gori čiji su fokus muzički dokumentarci. Ova trodnevna manifestacija (26-28. maj), osim premijernih prikazivanja filmova i projekcija arhivskog materijala, obuhvata niz događaja koji ukazuju na organsku povezanost filmske i muzičke umjetnosti i povezuje različite generacije filmofila i audiofila. Koncept čine tri segmenta. Svaki, kao lajtmotiv, ima jednu pjesmu iz kataloga rok pionira naše zemlje.

DAN I / GLAVOM KROZ ZID (Ružin trn – Bar) – u fokusu je crnogorsko stvaralaštvo od šezdesetih do danas

DAN II / S FELEROM ROĐENI (Osma sila – Nikšić) – pregled odabranih filmova sa ex-YU prostora

DAN III / MIRIS KOSMOSA (Jozef K. – Titograd) – osim nastavka filmske revije, dobar dio programa će se posvetiti strip umjetnosti i starom i pomalo zaboravljenom analognom dobu

Uzimajući u obzir činjenicu da je internet medij preko kojeg mladi ljudi prvenstveno dolaze do informacija i preko kojeg sve više prate umjetničku i kulturnu produkciju, planiran je i dodatni online program.

Ulaz za sva tri dana i sve sadržaje je besplatan. Projekat se radi u saradnji sa JU Zahumlje, Crnogorska kinoteka i klubom Blues Brothers Bar, a uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, Advokatske komore, Pivare “Trebjesa” DOO i Lanex DOO.

share this item
facebook googleplus linkedin rss twitter youtube
item hits
Read 1293 times
Last modified on
Saturday, 16 December 2017 14:25
More in this category: Konkurs IMAJ U VIDU! »