back to » projekti i akcije

Realizuje se projekat Zeleni iziazov

Tuesday, 04 December 2018 00:00
(0 votes)
Written by 
"Zeleni izazov"
Projekat „Zeleni izazov“ realizuje grupa učenika JU Srednje ekonomsko- ugostiteljske škole uz podršku NVO TNT (u čijem je fokusu kultura, njena promocija i prezentacija), a uz finansijsku podršku Ministarstva sporta Crne Gore. Program ZapratiMe NVO TNT realizuje sa ciljem da osnaži mlade da se aktivno ukluče u procese donošenja odluka i rješavanja problema u zajednici kroz primjenu inovatnih rješenja usmjerenih na mobilizaciju lokalnih resursa.
Cilj projekta je da stvori osjećaj građanske odgovornosti u rješavanju stvarnih problema lokalne zajednice podizanjem nivoa interesa za zaštitu i očuvanje prirodnog okruženja; povećanje ekološke kulture učenika; poboljšanje mentalnog i fizičkog zdravlja mladih.
Naša ideja je uticaj na poboljšanje svijesti o potrebi ekološkog djelovanja među mladima. U razgovoru sa vršnjacima smo zaključili da problemi održivog razvoja kod djece izazivaju osjećaj nemoći i strah od budućnosti. Dalje, u razgovoru smo zaključili i da učenici/ce ne poznaju pojam ekološkog otiska, odnosno svoj uticaj na Zemlju kao planetu.
S druge strane, životna sredina se pojavljuje kao jedan od prioriteta omladinske politike na evropskom nivou. Strategija za mlade Evropske unije definiše očuvanje životne sredine kao jedan od prioriteta u okviru Akcije 8 – Mladi i svijet. Molibilisanje mladih u kreiranju politika koje bi odgovorile na izazov klimatskih promjena i ispratile UN ciljeve održivog razvoja je cilj ove akcije.
Igrajte eko- kviz Zeleni izazov, najuspješniji u kvizu će biti pozvani na finalno takmičenje gdje će pobjednici dobiti i vrijedne nagrade.
share this item
facebook googleplus linkedin rss twitter youtube
item hits
Read 684 times
Last modified on
Sunday, 09 May 2021 17:08