Super User

Super User

Osvajanje slobode u Nikšiću

Friday, 16 December 2022 00:00
Rokumentarni dani se vraćaju na mjesto gdje je sve počelo prije šest godina. U maju 2017. koncert MP Trija i razgovorom sa legendarnim TandaraMandara Bros u nikšićkom Blues Brothers Baru počela je priča Rokumentarnih dana. Prvi film koji je osvijetlio mrak naših sala bio je “Viljuška puna ljubavi”. Od tada do danas smo imali oko sto projekcija, desetak koncerata i veliki broj izložbi, tribina i DJ-setova koji su obogaćivali naš program.

Ovog petka (16. decembra) u nikšićkom BLues Brothers Baru druženje kreće od 17:00 časova.

Program izgleda ovako:
17:00 Other Music
18:30 Od golog otoka do kralja romske muzike
19:15 I Am What I Am
20:15 Premotavanje o kulturi manjine sa:
Vesnom Delić, doktorkom antropologije
21:00 Rudeboy
22:00 After u Bluesu – DJ set

Other Music
režija: Puloma Basu, Rob Hatch-Miller
zemlja: SAD
godina: 2021.
trajanje: 86′
o filmu: Dvadeset godina nezavisna prodavnica ploča Other Music bila je uticajno čvorište muzičke kulture u Njujorku. Other Music je bila više od prodavnice ploča u Ist Vilidžu. To je bilo mjesto gdje su generacije otkrivale revolucionarne umjetnike koji su kasnije postali ikone muzičke scene. Mjesto okupljanja muzičkih zaljubljenika, muzičara i predstavnika industrije, mjesto na kome su se osnivali bendovi i započinjale karijere. Other Music je bio i ostao simbol nezavisne muzike, imajući ogroman uticaj na muzičku scenu Njujorka. Film bilježi istoriju prodavnice dugu 20 godina, uvodeći u priču bendove kao što su Animal Collective, The Yeah Yeah Yeahs, Vampire Weekend, The Strokes, Interpol, The National, TV On The Radio, Anohni (nekada Antony And The Johnsons) i mnoge druge. Kako muzičke prodavnice i dalje nestaju, film daje primjer kako zajednica i duh voljene prodavnice ploča nastavljaju da žive.

Od Golog otoka do kralja romske muzike
režija: Nebojša Saitović
zemlja: Srbija
godina: 2022.
trajanje: 43′
o filmu: U filmu Muzička biografija Šabana Bajramovića, velikana romske muzike opisuju njegovi prijatelji i saradnici. Kažu da je bio slavan, ali ne i bogat, da je imao pjesmu u sebi i glas koji miluje. Čitav film prate Šabanove pjesme u izvođenju benda Crne mambe, koji je on i osnovao i koji je godinama nastupao s njim. Sadašnji frontmen i član autorskog tima filma, Nebojša Saitović, kaže da nije bilo lako spakovati Bajramovićevu muzičku biografiju u 43 minuta, ali i da nije bilo izboriti se sa emocijama.

I Am What I Am
režija: Andrijana Stojković
zemlja: Njemačka/Srbija
godina: 2019.
trajanje: 52′
o filmu: Dva brata – Skill i Buddy – više od 10 godina prave hip-hop i sami izdaju svoje albume. U rodnoj Srbiji pripadaju omalovažavanoj romskoj populaciji, a u Njemačkoj, gdje sada žive, su radnici migranti sa privremenom dozvolom boravka. U svojim pjesmama vatreno kritikuju rasizam, segregaciju Roma i neoliberalni kapitalizam. Izdali su treći album i kreću na nesvakidašnju evropsku turneju. Andrijana Stojković rođena je 1976. godine. Diplomirala na Katedri za filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Radi kao asistent na predmetu Dokumentarni film na FDU. Autorka je sedam kratkih igranih i osam kratkih dokumentarnih filmova, jedna od reditelja dokumentarnog omnibusa, dva srednjemetražna dokumentarna filma i jednog dugometražnog igranog filma. Njeni filmovi su prikazivani i nagrađivani na brojnim prestižnim međunarodnim festivalima. Neki od njenih filmova prikazivali su se na YLE i CANAL+-u. Članica je Izvršnog odbora Asocijacije filmskih reditelja Srbije.

Rudeboy
režija: Nicolas Jack Davies
zemlja: Velika Britanija
godina: 2019.
trajanje: 84′
o filmu: Legendarna londonska izdavačka kuća Trojan Records imala je vodeću ulogu u muzičkom osvajanju Britanije od strane pravaca pristiglih iz Jamajke, kao što su ska, rege i rokstedi. Tokom kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih, londonska izdavačka kuća Trojan Records postala je jedna od najuticajnijih izdavačkih kompanija u istoriji. Iskoristivši jamajčansku migraciju u Englesku, postali su glavna sila u širenju muzike. Bogati intervjui sa šarolikim likovima otkrivaju pozadinske priče obožavanih pesama, kao što su Rudy, A Message to You, The Israelites i You Can Get if You Really Want. Film veliča način na koji su migracije i inovacije izmijenile popularnu kulturu. Priču pričaju legendarni umjetnici među kojima su Li Peri, Tuts Hibert, Ken But, Nevil Stejpl, Marša Grifits, Dejv Barker, Dendi Livingston, Lojd Kokson, Polin Blek, Derik Morgan i drugi.

Rokumentarni dani 6 su dio projekta “Osvajanje slobode – kulturni korektiv, od individualnog do kolektivnog čina” podržanog kroz program malih grantova. Program predstavlja dio nacionalnog projekta “Dijagnoza i terapija slobode izražavanja, govora mržnje i etničkih tenzija” koji je zajednička inicijativa Institut za medije Crne GoreCEDEM - Centar za demokratiju i ljudska prava i Portal Ul-info , usmjerena ka jačanju i zagovaranju slobode izražavanja, suzbijanju govora mržnje i smanjenju etničkih tenzija u Crnoj Gori. Projekat je finansiran od strane Evropske unije kroz Program Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava za Crnu Goru 2020, EIDHR, a kofinansiran je od strane Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Hvala Podgorici!

Sunday, 11 December 2022 00:00
Druženje u Podgorici je završeno, naša mala ekipa sada kreće na put. Kotor, Nikšić, Mojkovac...
 
 
 
Desetog decembra u prelijepom ambijentu 201 Engaging space imali smo prilike da odgledamo filmove: Koncert za mir, Borderland Soundtrack, In The Court of Crimson King i Hickups with Little Steven iz domaće produkcije.
Posebno hvala Brankici Drašković autorki filma i serijala Borderland Soundtrack i piscu i novinaru Branu Mandiću koji su našu malu manifestaciju umnogome uveličali svojim riječima.
 
Do novih akcija!!!
 
Rokumentarni dani 6 su dio projekta “Osvajanje slobode – kulturni korektiv, od individualnog do kolektivnog čina” podržanog kroz program malih grantova. Program predstavlja dio nacionalnog projekta “Dijagnoza i terapija slobode izražavanja, govora mržnje i etničkih tenzija” koji je zajednička inicijativa Institut za medije Crne Gore, CEDEM - Centar za demokratiju i ljudska prava i Portal Ul-info, usmjerena ka jačanju i zagovaranju slobode izražavanja, suzbijanju govora mržnje i smanjenju etničkih tenzija u Crnoj Gori. Projekat je finansiran od strane Evropske unije kroz Program Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava za Crnu Goru 2020, EIDHR, a kofinansiran je od strane Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Osvajanje slobode u Kotoru

Thursday, 15 December 2022 00:00
Nakon pet godina Rokumentarisanja u Nikšiću, Podgorici i Mojkovcu došlo je vrijeme da se lampe projektora zagriju i osvijetle kotorsku salu Omladinskog centra. Večeras od pet časova kotorska publika će imati prilike da pogleda tri regionalna ostvarenja. Izbor je pao na izvrsne muzičke dokumentarce “One su tu”, “Borderland Soundtrack” i “I Am What I Am”.

One su tu
režija: Andrijana Mirna Marin
zemlja: Hrvatska
godina: 2021.
trajanje: 45′
o filmu: Hrabre, snažne i beskompromisne mlade žene same krče svoj put u muzičkoj industriji prelazeći geografske i društveno nametnute granice.
“One su tu” srednjometražni je dokumentarni film koji prati četiri kantautorke i dva benda. Sara Renar, Nina Romić, Billie Joan, Mary May, Punčke i Seven Mouldy Figs progovaraju o svojim iskustvima i položaju žena u muzičkoj industriji. Njihove se priče prepliću i razilaze, ali im je svima zajednička strast prema muzici. Pričaju o diskriminaciji s kojom se susreću, klasičnom izdavaštvu u 21.vijeku i ulozi društvenih mreža u njihovim karijerama te iskreno progovaraju o motivaciji i inspiraciji koja tjera mlade žene da stvaraju muziku. Dokazuju da ona nije muška teritorija gdje su žene pasivne konzumentkinje ili tek oku ugodne interpretatorke djela iz pera sposobnih i talentovanih muškaraca. One dižu svoj glas za sebe i sve generacije mladih žena koje će tek kročiti na scenu i svoj kreativni rad prezentovati publici.

Borderland Soundtrack
režija: Brankica Drašković
zemlja: Srbija
godina: 2019.
trajanje: 120′
o filmu: Serijal dokumentarnih TV emisija „Borderland Soundtrack“ bavi se ulogom i značajem muzike u kulturi otpora na postjugoslovenskom prostoru iz ugla nekoliko generacija muzičara koje vode iste vrijednosti u tom angažmanu.

Prateći hronološki tok događaja od osamdesetih godina, raspada SFRJ, preko uspostavljanja novih političkih, etničkih i kulturnih razgraničenja u njenom geografskom okviru do aktuelnih prilika u postjugoslovenskom kontekstu se kroz kombinaciju ličnih sjećanja, iskustava i stavova protagonista, arhivskog i namjenski snimanog materijala predstavljaju različiti primjeri angažovanosti i propituje emancipatorski potencijal muzike u razvijanju kritičke svijesti pojedinaca.

Dramaturški tok emisija podcrtava saundtrek od preko stotinu pjesama čije poruke posredno grade priču o vremenu i prostoru u kojem su nastajale i svojim vrijednostima i danas, kada rokenrol zajedništvo već odavno ne postoji, čuvaju duh „sedme republike“ kao jedne od blistavih metafora ljubavi prema životu u atmosferi besmisla i mržnje koje nas godinama okružuju.

Serijal je inspirisan knjigom „Sedma republika“ Ante Perkovića o popularnoj kulturi u jugoslovenskom raspadu.

I Am What I Am
režija: Andrijana Stojković
zemlja: Njemačka/Srbija
godina: 2019.
trajanje: 52′

Dva brata – Skill i Buddy – više od 10 godina prave hip-hop i sami izdaju svoje albume. U rodnoj Srbiji pripadaju omalovažavanoj romskoj populaciji a u Nemačkoj, gde sada žive, su radnici migrant sa privremnom dozvolom boravka. U svojim pesmama vatreno kritikuju rasizam, segregaciju Roma i neoliberalni kapitalizam. Izdali su treći album i kreću na nesvakidašnju evropsku turneju.

15. decembar / Omladinski klub / Kotor
17:00 One su tu
18:00 Borderland Soundtrack
20:00 I Am What I Am

Podgorica RD6 - druga noć

Saturday, 10 December 2022 00:00
Drage naše i dragi naši hvala vam za sinoćnje druženje!!!!!
Program za večeras je tu
 
10. decembar / 201 Engaging space / Podgorica
17:00 Koncert za mir
17:30 Borderland Soundtrack
19:30 Premotavanje sa:
Brankicom Drašković autorkom Borderland Soundtrack-a
Branom Mandićem, piscem i novinarom
20:30 In The Court of Crimson King
22:00 Premotavanje - Hickups with Little Steven
Još večeras u Podgorici, a onda krećemo ka Kotoru, Nikšiću i Mojkovcu!!!
Rokumentarni dani 6 su dio projekta “Osvajanje slobode – kulturni korektiv, od individualnog do kolektivnog čina” podržanog kroz program malih grantova. Program predstavlja dio nacionalnog projekta “Dijagnoza i terapija slobode izražavanja, govora mržnje i etničkih tenzija” koji je zajednička inicijativa Institut za medije Crne Gore, CEDEM - Centar za demokratiju i ljudska prava i Portal Ul-info, usmjerena ka jačanju i zagovaranju slobode izražavanja, suzbijanju govora mržnje i smanjenju etničkih tenzija u Crnoj Gori. Projekat je finansiran od strane Evropske unije kroz Program Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava za Crnu Goru 2020, EIDHR, a kofinansiran je od strane Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Odabrane teme na konkursu Osvajanje slobode

Tuesday, 14 February 2023 00:00

Nakon razmatranja pristiglih predloga i ideja za novinarske priče koje bi se bavile osvjetljavanjem jako važnih priča na teme: slobode izražavanja, govora mržnje, položaja manjina i njihovih prava u pop kulturi Crne Gore... projektni tim je odlučio da podrži ppet pristiglih radova. Mišljenja smo da se odabrane teme i autori najbolje uklapaju u projekat Osvajanje slobode u čijem fokusu su tokom šest mjeseci trajanja bile: pojave, pokreti, grupe autora, djela ili pravci, intervencije i performansi, festivali, magazini, televizijske i radio emisije, podkasti i drugi vidovi izražavanja u digitalnom svijetu… koje su značajno doprinijele unapređenju dijaloga, slobode izražavanja, sa akcentom na umjetničke i kulturne slobode; uticale na smanjenje govora mržnje, bolje prihvatanje različitosti; obezbjeđivale prostor za realizaciju ovakvih i sličnih ideja… Predlozi koji su prihvaćeni su: Uticaj japanske vizuelne kulture na Crnu Goru Andree Jelić, Istorija hip hop muzike u Crnoj Gori Stefana Strugara, Razvoj kolektiva Radio Katakomba i njegov doprinos hip hop sceni Budve, Festival internacionalnog alternativnog teatra i revolucija koja teče autora Predraga Nikolića, te aktivnosti alternativnih pozorišnih trupa i nezavisnih pozorišnih festivala autorke Biljane Radović. Hvala svima koji su se prijavili. Nadamo se da ćemo imati prilike da sarađujemo u narednom periodu!

My Career from Zero to Hero (02hero)

Thursday, 30 September 2021 00:00

Projekat „My Career from Zero to Hero (02hero) – izgradnja kapaciteta mreža civilnog društva Zapadnog Balkana za implementaciju one-stop-shop modela za zapošljivost mladih za poslove budućnosti u okviru četvrte digitalne revolucije“ trogodišnji je program koji Centar za omladinski rad – CZOR (Srbija) sprovodi u partnerstvu sa Forum MNE (Crna Gora), Centrom za edukaciju mladih (Bosna i Hercegovina), Youth for Social Changes – YSC (Albanija) i TOKA (Kosovo).

02hero predstavlja model integrisanih usluga za zapošljivost mladih koji nisu u sistemu obrazovanja, radnom odnosu, niti u sistemu obuke, zasnovan na one-stopshop metodologiji, koji na jednom mestu omogućava mladima da razviju veštine neophodne za poslove budućnosti u okviru 4.0 digitalne revolucije. 02hero model obuhvata sledeće usluge: 1. dosezanje mladih, 2. razvoj digitalnih veština uz praktičan rad i mentorsku podršku, 3. razvoj prenosivih veština, 4. razvoj preduzetničkih veština, 5. onlajn edukativne tutorijale, 6. karijerno savetovanje i 7. umrežavanje sa poslodavcima.

Tim Nvo Tnt je u sklopu projekta pripremio 12 #02hero video tutorijala o osnovama digitalnih vještina. U serijalu se može saznati ponešto o početnim koracima na internetu, u MS Wordu i Excelu, Zoom-u; Photoshop-u; u radu sa PHP, JavaScript-om, HTML-om, WordPress-om, ali i kako se snaći u svijetu Social media marketing-a.

U novom Premotavanju - Steve Vai

Saturday, 18 February 2023 00:00

U novoj epizodi Premotavanje naš Đorđije Njunjić je uspio bukirati termin i popričati sa stanovnikom muzičkog panteona. Muzičar koga mnogi, bez pretjerivanja, nazivaju genijem, i gitarskim bogom, našao je vremena za naš video potkast. Steve Vai, koji će na proljeće održati i koncerte u regionu više od četiri decenije uzor je brojnom muzičarima, među kojima su i oni odavno etablirani. Vai je sa 12 godina dobijao lekcije od Joe Satriania, još jednog gitarskog heroja sa kojim ćemo se uskoro družiti na našim kanalima. Sa 18 godina Steve Vai je započeo profesionalnu karijeru nastupajući sa, ni manje ni više, nego Frenkom Zapom.

Ponešto o karijeri i novom albumu čujte direktno od legende u novom Premotavanju.

Produžen rok za prijave

Monday, 06 February 2023 00:00
Produžen rok za prijave!!!
Nakon što smo na nedavno završenim Rokumentarnim danima u okviru projekta „Osvajanje slobode“ otvorili neke značajne teme, u sličnom ritmu nastavljamo dalje.
Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane autore ili grupe autora da svojim idejama, kreativnošću i radom doprinesu osvjetljavanju jako važnih priča na teme: slobode izražavanja, govora mržnje, položaja manjina i njihovih prava u pop kulturi Crne Gore.
Ako imate ideju za novinarsku priču na neku od ovih tema, želite da je istražite i razvijete, evo prilike.
Fokus tekstova mogu biti pojave, pokreti, grupe autora, djela ili pravci, intervencije i performansi, festivali, magazini, televizijske i radio emisije, podkasti i drugi vidovi izražavanja u digitalnom svijetu… koje su značajno doprinijele unapređenju dijaloga, slobode izražavanja, sa akcentom na umjetničke i kulturne slobode; uticale na smanjenje govora mržnje, bolje prihvatanje različitosti; obezbjeđivale prostor za realizaciju ovakvih i sličnih ideja…
Na ovaj način bi autentičnim domaćim popkulturnim, a gotovo po pravilu nedovoljno istraženim, fenomenima koji su mijenjali društveno-kulturni pejzaž nabolje dali zasluženu pažnju, a nekim novim akterima vrijedan impuls za nadogradnju te priče.
Zainteresovani pojedinci ili grupe autora svoje predloge i ideje mogu slati na našu mejlu adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 12. februara u 23:59h sa naznakom „Za konkurs Osvajanje slobode“. Uz predlog ideje, pošaljite i neki od vaših do sada objavljenih tekstova po vašem izboru.
Potrebno je da u prijavi jasno obrazložite ideju teksta i zbog čega je ona važna. Ukoliko ste ideju već razvili, umjesto predloga možete poslati i gotov tekst. Tekstovi koji su već objavljeni neće biti razmatrani.
Nakon prijema predloga za tekstove biće odabrano pet ideja koje će autori dalje razvijati. Tekstovi će biti ocjenjivani po relevantnosti teme, izvodljivosti i stilu.
Pet najboljih tekstova biće nagrađeno novčanim iznosom od sto eura (bruto).
Autori se mogu prijaviti za više tema, ali mogu biti nagrađeni samo za jednu.
Ako vam je potrebno više informacija možete nam se javiti na mejl This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Konkurs se organizuje u okviru projekta “Osvajanje slobode – kulturni korektiv, od individualnog do kolektivnog čina” podržanog kroz program malih grantova. Program predstavlja dio nacionalnog projekta “Dijagnoza i terapija slobode izražavanja, govora mržnje i etničkih tenzija” koji je zajednička inicijativa Institut za medije Crne Gore, CEDEM - Centar za demokratiju i ljudska prava i Portal Ul-info, usmjerena ka jačanju i zagovaranju slobode izražavanja, suzbijanju govora mržnje i smanjenju etničkih tenzija u Crnoj Gori. Projekat je finansiran od strane Evropska unija u Crnoj Gori kroz Program Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava za Crnu Goru 2020, EIDHR, a kofinansiran je od strane Ministarstvo javne uprave Crne Gore.

Konkurs za novinarsku priču

Tuesday, 31 January 2023 00:00
Nakon što smo na nedavno završenim Rokumentarnim danima u okviru projekta „Osvajanje slobode“ otvorili neke značajne teme, u sličnom ritmu nastavljamo dalje.
Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane autore ili grupe autora da svojim idejama, kreativnošću i radom doprinesu osvjetljavanju jako važnih priča na teme: slobode izražavanja, govora mržnje, položaja manjina i njihovih prava u pop kulturi Crne Gore.
Ako imate ideju za novinarsku priču na neku od ovih tema, želite da je istražite i razvijete, evo prilike.
Fokus tekstova mogu biti pojave, pokreti, grupe autora, djela ili pravci, intervencije i performansi, festivali, magazini, televizijske i radio emisije, podkasti i drugi vidovi izražavanja u digitalnom svijetu… koje su značajno doprinijele unapređenju dijaloga, slobode izražavanja, sa akcentom na umjetničke i kulturne slobode; uticale na smanjenje govora mržnje, bolje prihvatanje različitosti; obezbjeđivale prostor za realizaciju ovakvih i sličnih ideja…
Na ovaj način bi autentičnim domaćim popkulturnim, a gotovo po pravilu nedovoljno istraženim, fenomenima koji su mijenjali društveno-kulturni pejzaž nabolje dali zasluženu pažnju, a nekim novim akterima vrijedan impuls za nadogradnju te priče.
Zainteresovani pojedinci ili grupe autora svoje predloge i ideje mogu slati na našu mejlu adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 5. februara u 23:59h sa naznakom „Za konkurs Osvajanje slobode“. Uz predlog ideje, pošaljite i neki od vaših do sada objavljenih tekstova po vašem izboru.
Potrebno je da u prijavi jasno obrazložite ideju teksta i zbog čega je ona važna. Ukoliko ste ideju već razvili, umjesto predloga možete poslati i gotov tekst. Tekstovi koji su već objavljeni neće biti razmatrani.
Nakon prijema predloga za tekstove biće odabrano pet ideja koje će autori dalje razvijati. Tekstovi će biti ocjenjivani po relevantnosti teme, izvodljivosti i stilu.
Pet najboljih tekstova biće nagrađeno novčanim iznosom od sto eura (bruto).
Autori se mogu prijaviti za više tema, ali mogu biti nagrađeni samo za jednu.
Ako vam je potrebno više informacija možete nam se javiti na mejl This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Konkurs se organizuje u okviru projekta “Osvajanje slobode – kulturni korektiv, od individualnog do kolektivnog čina” podržanog kroz program malih grantova. Program predstavlja dio nacionalnog projekta “Dijagnoza i terapija slobode izražavanja, govora mržnje i etničkih tenzija” koji je zajednička inicijativa Institut za medije Crne Gore, CEDEM - Centar za demokratiju i ljudska prava i Portal Ul-info, usmjerena ka jačanju i zagovaranju slobode izražavanja, suzbijanju govora mržnje i smanjenju etničkih tenzija u Crnoj Gori. Projekat je finansiran od strane Evropska unija u Crnoj Gori kroz Program Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava za Crnu Goru 2020, EIDHR, a kofinansiran je od strane Ministarstvo javne uprave Crne Gore.
Još je malo ostalo do početka šestih Rokumentarnih dana
Bacite pogled šta vas očekuje večeras u 201 Engaging Space u Kralja Nikole 10
17:00 Anonymous Club
18:30 Uskrs grad i rokenrol
19:00 Predstavljanje DNR festivala
(zoomiranje sa osnivačem i umjetničkom direktoricom festa Sandrom Rančić)
19:30 Premotavanje sa:
Anom Kočović, grafičkom dizajnerkom
Bojanom Popadić, umjetnicom i predsjednicom NVU ŠkArt
Ganom Čomagić, rediteljkom / producentkinjom za Evil Ideas
20:30 Underplayed
22:00 One su tu
Vidimo se u Podgorici, prije nego krenemo ka Kotoru, Nikšiću i Mojkovcu!!!
Rokumentarni dani 6 su dio projekta “Osvajanje slobode – kulturni korektiv, od individualnog do kolektivnog čina” podržanog kroz program malih grantova. Program predstavlja dio nacionalnog projekta “Dijagnoza i terapija slobode izražavanja, govora mržnje i etničkih tenzija” koji je zajednička inicijativa Institut za medije Crne Gore, CEDEM - Centar za demokratiju i ljudska prava i Portal Ul-info, usmjerena ka jačanju i zagovaranju slobode izražavanja, suzbijanju govora mržnje i smanjenju etničkih tenzija u Crnoj Gori. Projekat je finansiran od strane Evropske unije kroz Program Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava za Crnu Goru 2020, EIDHR, a kofinansiran je od strane Ministarstva javne uprave Crne Gore.
Page 3 of 9