back to » naša posla

Srijeda u Mojkovcu - Gif Up radovi u sklopu Rokumentarnih dana

Tuesday, 21 November 2023 00:00
(0 votes)
Written by 

Gifovi nastali tokom projekta Gif Up! nastavljaju dvoj put po Crnoj Gori. Ovoga puta moći će da ih pogleda publika u Mojkovcu.

 

Druženje je kao zakazano u Centru za kulturu Nenad Rakočević. Program će krenuti od 18:00h u srijedu 22. novembra.

Za ovu priliku odabrana su tri zanimljiva filma, a publika će imati prilike da vidi šta je sve nastalo tokom našeg projekta Gif Up! U segmentu Don’t Give Up, GIF UP! predstavićemo projekat i prikazaćemo gifove nastale tokom nagradnog konkursa koji smo nedavno pokrenuli. Cilj nam je bio da ovom malom digitalnom, sveprisutnom formom zagolicamo maštu domaćih umjetnika i aktivista. Oni su radili gifove na zadate teme: medijska (ne)pismenost, sloboda izražavanja, borba protiv lažnih vijesti, digitalizacija društva, učešće civilnog društva u procesima donošenja odluka… Od pristiglih radova, odabrali smo najzanimljivije, a stručni žiri je proglasio i najbolje radove koji su nagrađeni. Kroz dvadesetak radova upoznaćete se sa svijetom ove digitalne umjetnosti kod nas. Ova akcija je najava onoga što će od sada biti sastavni dio narednih izdanja Rokumentarnih dana.

PROGRAM:

18:00 Brain Holidays
18:45 Nekad i sad
19:15 Don’t Give Up, Gif Up!
19:45 Lennons Last Weekend 

 

---

Projekat Gif Up! se implementira kroz Creative Box grant regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) BiH, Center for Research and Policy Making (CRPM) Sjeverna Makedonija i Institute for Democracy and Mediation (IDM) Albanija, a finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

share this item
facebook googleplus linkedin rss twitter youtube
item hits
Read 207 times
Last modified on
Tuesday, 21 November 2023 10:46