back to » naša posla

Gif Up radovi večeras u Kotoru

Monday, 27 November 2023 00:00
(0 votes)
Written by 

Večeras smo u KOtoru, na tamošnjoj epizodi revije muzičkog dokumentarnog filma Rokumentarni dani. 

Druženje je kao zakazano u kultnom jazz klubu Evergreen. Program će krenuti od 18:00h, a kreirane gifove publika će moći da isprati sat kasnije, odnosno od 19:00h

Za ovu priliku odabrana su dva zanimljiva filma, a publika će imati prilike da vidi šta je sve nastalo tokom našeg projekta Gif Up! U segmentu Don’t Give Up, GIF UP! predstavićemo projekat i prikazaćemo gifove nastale tokom nagradnog konkursa koji smo nedavno pokrenuli. Cilj nam je bio da ovom malom digitalnom, sveprisutnom formom zagolicamo maštu domaćih umjetnika i aktivista. Oni su radili gifove na zadate teme: medijska (ne)pismenost, sloboda izražavanja, borba protiv lažnih vijesti, digitalizacija društva, učešće civilnog društva u procesima donošenja odluka… Od pristiglih radova, odabrali smo najzanimljivije, a stručni žiri je proglasio i najbolje radove koji su nagrađeni. Kroz dvadesetak radova upoznaćete se sa svijetom ove digitalne umjetnosti kod nas. Ova akcija je najava onoga što će od sada biti sastavni dio narednih izdanja Rokumentarnih dana.

PROGRAM:

18:00 Lennons Last Weekend 
19:00 Don’t Give Up, Gif Up!
19:30 Little Richrda: I Am Everything

 

---

Projekat Gif Up! se implementira kroz Creative Box grant regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) BiH, Center for Research and Policy Making (CRPM) Sjeverna Makedonija i Institute for Democracy and Mediation (IDM) Albanija, a finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

share this item
facebook googleplus linkedin rss twitter youtube
item hits
Read 315 times
Last modified on
Monday, 27 November 2023 09:35