back to » naša posla

Pokrenuli smo GIF UP! – Projekat čiji bi dio trebali da budete baš vi

Saturday, 17 June 2023 00:00
(0 votes)
Written by 

 

Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo našu novu inicijativu - GIF UP! 

GIF UP! se fokusira na učestvovanje civilnog društva u procesima donošenja odluka, digitalizaciji i digitalnoj pismenosti, borbi protiv lažnih vijesti, slobodi izražavanja... 

Polaznice i polaznici GIF UP!-a će na radionicama koje su dio projekta steći potrebna znanja i vještine o pomenutim temama kako bi kroz kreativne, kratke umjetničke forme izrazili sebe i reagovali na negativne pojave u svojim zajednicama. U cijelom procesu imaće prilike da sarađuju sa onima koji su već ostavili traga na ovom polju.

U konačnici, svojim aktivnostima i proizvodima učesnici projekta će imati prilike da utiču na donosioce odluka i komuniciraju sa pojedincima i organizacijama slične provinijencije i senzibiliteta. Nadamo se da će se iz ovih aktivnosti roditi nove saradnje i novi narativi. 

Vizuali učesnika GIF UP!-a biće predstavljeni na filmskoj reviji Rokumentarni dani, čije je održavanje predviđeno ove jeseni, u četiri crnogorska grada. Najbolji od njih dobiće veoma vrijedne nagrade. 

 

Projekat Gif Up! se implementira kroz Creative Box grant regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) BiH, Center for Research and Policy Making (CRPM) Sjeverna Makedonija i Institute for Democracy and Mediation (IDM) Albanija, a finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

 

share this item
facebook googleplus linkedin rss twitter youtube
item hits
Read 332 times