back to » naša posla

29. oktobra - Gif Up Noć u Podgorici

Wednesday, 25 October 2023 00:00
(0 votes)
Written by 

NVO TNT vam u sklopu projekta Gif Up! predstavlja zanimljivi i nesvakidašnji događaj koji će se održati u Podgorici.

Animirani gif - savršena mala forma pruža mogućnost iskazivanja stvaralačkih ideja, od apstraktnih do angažovanih i zbog svoje prilagodljivosti pliva između više medija, uređaja i neizostavan je dio svakodnevne komunikacije. Osobine GIF formata dozvoljavaju brz i efektan prenos ideje kroz vizuelni doživljaj. Bez obzira da li kreirate GIF od 10 sekundi ili znatno dužu animaciju, uvijek možete računati na nepresušnu moć ovih formi da ispričaju priču i upute lako razumljivu poruku namijenjenu najraznovrsnijoj publici. GIF je postao neizostavan začin svake komunikacije, a neki nalazi kažu da se dnevno kreira i pošalje više miliona gifova.

Upravo zbog ovoga smo pokrenuli priču GIF UP čija će kulminacija biti GIF UP! noć, na kojoj ćemo prezentovati GIF radove koji su pristigli na naš nagradni konkurs.

GIF UP noć je takođe i početak jedne nove priče, koja će svoj nastavak dobiti u narednim godinama kroz našu manifestaciju Rokumentarni dani.

Na ovoj večeri koja će se održati u 201 Engaging Space 29. oktobra sa početkom u 19:00 časova biće predstavljeni zanimljivi, kreativni i aktivistički obojeni radovi mladih ljudi iz Crne Gore. Teme radova su: sloboda izražavanja, borba protiv lažnih vijesti, digitalizacija, promocija digitalne pismenosti, učešće civilnog društva odnosno građana/građanki u procesu donošenja odluka... U okviru konkursa, stručni žiri će odabrati tri najautentičnija GIF-a i dodijeliti im nagrade. Prva nagrada – lap top u vrijednosti 500 eura, druga mobilni telefon u vrijednosti od 300 eura i treća mobilni telefon u vrijednosti od 200 eura.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže, pogledaju radove i uživaju u drugim segmentima ovog GIF UP događaja. Osim informacija vezanih za GIF umjetnost i aktivizam imaćete prilike i da prisustvujete zanimljivoj tribini o Vještačkoj inteligenciji i digitalnoj umjetnosti, pogledate kratki dokumentarac o GIF umjetnosti, razmijenite iskustva i uživate u DJ setu.

Gif Up Agenda:

19:00 – 19:30
Predstavljanje projekta i GIF aktivizma
Kratki dokumentarac o GIF umjetnosti
Najava tribine

19:30 – 20:30
Tribina: Vještačka inteligencija i digitalna umjetnost
moderator: Milivoje Krivokapić
gosti: Nikola Bulatović, ML inženjer u Uhuri i osnivač Montenegrin AI Association i Luka Rakojević, dr teorije umjetnosti

20:30 – 21:00
Predstavljanje pristiglih GIF radova

21:00 – 21:30
Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada

21:30 – 23:00
DJ Set Gallway Girl

Projekat Gif Up! se implementira kroz Creative Box grant regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) BiH, Center for Research and Policy Making (CRPM) Sjeverna Makedonija i Institute for Democracy and Mediation (IDM) Albanija, a finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

share this item
facebook googleplus linkedin rss twitter youtube
item hits
Read 377 times
Last modified on
Sunday, 29 October 2023 15:14