back to » naša posla

GIF UP! karavan nakon NIkšića stiže u Podgoricu

Friday, 17 November 2023 00:00
(0 votes)
Written by 

NVO TNT-ov karavan umjetničko-aktivističkih GIF-ova ide dalje. Nakon predstavljanja projekta Gif Up! u Nikšiću i prikazivanja pristiglih odabranih radova, među kojima su i oni koji su po ocjeni žirija bili najbolji, dolazimo u Podgoricu.

Ponovo se družimo u prostoru kulturnog kluba 201 Engaging Space na kome smo održali našu Gif Up Noć, koja će nadamo se od naredne godine postati redovan događaj.

Ovog puta GIF-ovi su dio šire priče. Biće predstavljeni u sklopu manifestacije Rokumentarni dani koja se ove godine održava sedmi put u Crnoj Gori, a obilazi četiri crnogorska grada.

Nakon što se podružimo ovog vikenda u Podgorici, zakazujemo sledeće druženje u srijedu 22. novembra u Mojkovcu. Mjesto okupljanja je Centar za kulturu Nenad Rakočević.

Brojni su razlozi zašto smo pokrenuli ovu priču. Između ostalog zbog toga što je GIF danas neodvojiv način komunikacije, naročito među mlađom populacijom. Animirani gif – je savršena mala forma koja pruža mogućnost iskazivanja stvaralačkih ideja, od apstraktnih do angažovanih i zbog svoje prilagodljivosti pliva između više medija, uređaja i neizostavan je dio svakodnevne komunikacije. Osobine GIF formata dozvoljavaju brz i efektan prenos ideje kroz vizuelni doživljaj.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i vide kako mladi crnogorski autori gifuju našu stvarnost.

---

Projekat Gif Up! se implementira kroz Creative Box grant regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) BiH, Center for Research and Policy Making (CRPM) Sjeverna Makedonija i Institute for Democracy and Mediation (IDM) Albanija, a finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

share this item
facebook googleplus linkedin rss twitter youtube
item hits
Read 292 times